Loading...
ST010218 Vietnamesisk Nyttår -nord til sør- 2017-06-21T12:20:10+00:00
Reisetype

Rundreise

Varighet

17 dager

Fridager

Nha Trang

Hotellkategori

5 stjerner

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – NHA TRANG – HO CHI MINH CITY – MEKONG

Saigon Tours AS tar deg med på en spennende og opplevelsesrik reise til Vietnam. Vi starter i nord og Hanoi der vi får et innblikk i landets historie og kultur, samt oppleve menneskenes dagligliv på nært hold. Setter kursen videre ut til Ha Long Bay der vi skal delta på et fantastisk overnattings cruise med Paradise Elegance (ny i 2017) i den vakre bukten. Her kan du bare lene deg tilbake å nyte det vakre landskapet som passerer i sakte film enten fra soldekket eller din private balkong (alle lugarer har private balkonger).

Fortsetter reisen sørover og til den vakre og sjarmerende stedet Hoi An. her har vi lagt inn fridager som kan nytes ved bassengkanten, havet eller oppleve den sjarmerende gamlebyen eller de små landsbyene i nærheten. Vårt hotell ligger helt nede ved havet noe som gir deg muligheter for en dukkert i havet, eller bare ligge på hotellets strand for å slappe helt av. Under oppholdet har vi også lagt inn utflukt til en fiskerlandsby med båttur på elva og opplever de lokale fiskerne og avslutter med en fantastisk lunsj på urtehagen Tra Que.

Forlater Hoi An og ankommer kystbyen Nha Trang, her sjekker vi inn på Amiana Resort som ligger idyllisk til litt utenfor selve byen. Stedet gir oss mange muligheter også for de som ikke ønsker å tilbringe hele tiden i den vakre lagunen som hotellet eier. Her kan dere besøke sjarmerende fiskerlandsbyer, båtturer ut til småøyene like utenfor byen. Saltslettene er også en mulighet, en yndet plass for de som er interessert i foto. Nha Trang har også lenge vært kjent for sitt naturlige mudderbad (Mud Bath) og urtebehandlinger.

Hele turen avsluttes i Ho Chi Minh City eller Saigon som byen fortsatt kalles. Her skal vi bl.a. besøke Cu Chi tunnelene. Båtcruise på Mekong-deltaet blir det også. I Ho Chi Minh City bor dere på stilfulle Majestic Hotel et hotell fra 1925, hotellet er bygd i fransk kolonistil og ligger midt i sentrum og helt nede ved Saigon River.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Reiseleder

Denne reisen har norsk reiseleder!

Reiseperiode:
torsdag, 01.02.18 – lørdag, 17.07.17

kr 28 650,00

pr. person i delt dobbeltrom

Enkeltrom: kr 36 950,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr 2 000,00 pr. person

BESTILL REISEN HER

LEDIGE PLASSER

 

17 dager -nord til sør-

Program & Detaljer

Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

– – 01.02.18 – –

Avreise fra Oslo Lufthavn med Emirates (EK 160) kl. 13:40 til Dubai, flybytte og direkte til Hanoi, Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

– – 02.02.18 – –

Ankommer Hanoi kl. 12:30 fra Dubai. Vår engelskspråklige guide og den norske reiselederen møter dere på flyplassen ved ankomst. En kort busstur til hotellet for innsjekking og avslapping etter flyreisen.

På kvelden tar vi dere med ned i sentrum av byen og viser dere gamlebyen og Hanois liv og røre, etter den korte spaserturen ankommer vi byens Water Puppet Show, en unik nordvietnamesisk kunstform som skildrer scener fra livet på landet og episoder av nasjonal historie. Historien blir fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg på vannet.

I kveld skal vi gi dere en smak av Vietnam, en fantastisk velkomstmiddag venter dere på en av Hanois flotteste restauranter.

Velkomstmiddag inkl.

Dag 3: Hanoi

– – 03.02.18 – –

Etter en god og velsmakende frokost på hotellet starter dagen med besøk til komplekset som er dedikert til Ho Chi Minh eller Bac Ho (onkel Ho) og inneholder Ho Chi Minh mausoleet, Presidentpalasset og Ho Chi Minhs siste bosted, hans hus på stylter. Huset på stylter ligger på et idyllisk sted og var en gave fra lokalbefolkningen, dette ble hans bolig og kontor helt fram til hans død i 1969.

Tar også en titt på pagoden på en søyle (One Pillar Pagoda) som ligger på samme sted.

Fortsetter sightseeingen med et besøk Van Mieu-Quoc Tu Giam (Temple of Literature og vietnams første universitet) som ble bygget i 11. århundre før vi spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange gode restauranter.

Etter lunsj tar vi turen til Hanois travle marked, her vandrer vi rundt og får med oss den helt spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer mennesker fra fjern og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi  – Ha Long Bay

– – 04.02.18 – –

Etter en god frokost hotellet er det avreise til Ha Long Bay. Turen ut til denne vakre bukten tar ca. 3,5 time inkl. en god stopp underveis.

Ha Long Bay, en av World Natural Heritages anerkjent av UNESCO med spektakulære kalksteinstopper og små øyer i det smaragdfargede havet i Tonkinbukta.

Ved ankomst, ønskes vi velkommen av manageren om bord sammen med en velkomstdrink før du sjekker inn på din lugar som også har en privat balkong i tillegg til et stort flott bad. Båten starter opp og lunsj serveres mens vi setter kursen ut i den vakre bukten. Passerer små og store øyer, grotter, fjell av kalkstein, fiskere som bor på sine små båter sammen med familien. Etter lunsj kan dere slappe av på soldekket og nyte den vakre utsikten. Båtens mannskap tar dere med på utflukter under cruisets gang her blir det besøk til grotter, kokkedemonstrasjon.

På ettermiddagen ankrer båten opp og en fantastisk middag serveres på båten.

Overnatter på Paradise Elegance.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Ha Long Bay
Dag 5: Hanoi – Ha Long Bay – Da Nang

– – 05.02.18 – –

Dagen i dag starter med en Tai Chi leksjon på soldekket for morgenfuglene etterfulgt av en lett frokost med vietnamesisk kaffe, te og noe enkelt å bite i.

Neste på programmet er et besøk til Suprise Cave som er Ha Long Bays største grotte vakkert dekorert av naturlige stalagmitter og stalaktitter. Denne grotten er verdt et besøk og bærer navnet sitt med det rette. Frister det ikke med grotte kan dere utforske Ha Long Bay høyeste topp liggende på Titop Island, husk gode sko her er det mange trinn opp. En fantastisk utsikt utover bukten møter deg på toppen.

Båten fortsetter nå kursen sakte mot havnen mens vi får servert en velsmakende brunsj. Ankommer havnen ca. 11:00 og setter kursen tilbake til Hanoi og flyplassen for en kort flyreise til Da Nang (1 time). Ankommer Da Nang og setter kursen straks til vårt hotell som ligger på stranda i Hoi An.

Resten av kvelden fri.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hoi An

– – 06.02.18 – –

Etter en smak av hotellets fantastiske frokostbuffe skal vi i dag ta dere med på en utflukt der dere kommer tett inn på dagliglivet i Hoi An, vi begynner med et besøk til en fiskerlandsby der dere får ta del i enkle fiske teknikker som å kaste garn, fiske med nett fra en av elvens mange særegne fiske installasjoner, her må både armer og bein benyttes. De spesielle vietnamesiske kurvbåtene skal dere også lære å beherske, ikke enkelt da kurvbåtene er runde.

Etter seansen på elva skal vi nå ut på en flott sykkeltur på ca. 4 km, turen går gjennom små landsbyer på stier langs grønne rismarker. Sykkelturen gir dere et tett innblikk i livet til de som bor langs ruten en seanse som garantert vil gi inntrykk og en opplevelse av å være i en fjern verden og tidsalder. NB: For de som ikke sykler så ordner vi med en annen transport.

Ankommer Tra Que – en økologisk urte/grønnsaks landsby og spiser en velsmakende og «selvlagd» lunsj. Men først skal kokken vise dere hvordan man lager denne landsbyens spesielle rett – Banh Xeo, de som vil kan også prøve å lage denne retten med hjelp fra stedets kyndige kokk. Vi andre kan bare lene oss tilbake å få maten servert.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 7: Hoi An

– – 07.02.18 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 8: Hoi An

– – 08.02.18 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 9: Hoi An – Nha Trang   VN 1351 @ 12:15 – 13:10

– – 09.02.18 – –

Formiddagen fri før vi setter kursen til flyplassen i Da Nang for en kort flyreise (40 min) til kystbyen Nha Trang, her sjekker vi inn på vårt flotte hotell Amiana Resort.

Frokost inkl.

Amiana Resort
Nha Trang og Amiana Resort
Vi har nå valg og flytte våre fridager til Nha Trang og Amiana Resort, stedet gir dere mange muligheter til utflukter og opplevelser. Her kan dere bl.a. besøke små sjarmerende fiskerlandbyer, båtturer ut til de omkringliggende øyene for ikke å glemme salt slettene som ikke ligger langt unna. Vårt hotell ligger litt utenfor selve byen, hotellet tilbyr gratis shuttlebus til sentrum flere ganger daglig. Ønsker du bare å slappe av har hotellet foruten en nydelig privat lagune to store basseng, det ene et saltvanns basseng på hele 2500 m2 det at andre et ferskvannbasseng på 700 m2. Du kan også prøve hotellets egen SPA avdeling med mudderbad.

Dag 10: Nha Trang

– – 10.02.18 – –

Hele dagen fri til å slappe av i hotellets lagune eller et av svømmebassengene. Dagen gir deg også muligheter til å utforske nærområdet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 11: Nha Trang

– – 11.02.18 – –

Hele dagen fri til å slappe av i hotellets lagune eller et av svømmebassengene. Dagen gir deg også muligheter til å utforske nærområdet på egenhånd.

Frokost inkl.

Salt Field Nha TrangBesøk saltslettene i Nha Trang en tidlig morgen.

Dag 12: Nha Trang

– – 12.02.18 – –

Hele dagen fri til å slappe av i hotellets lagune eller et av svømmebassengene. Dagen gir deg også muligheter til å utforske nærområdet på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 13: Nha Trang – Ho Chi Minh City

– – 13.02.18 – –

Etter en god frokost på hotellet setter vi kursen til flyplassen i Nha Trang for den korte flyreisen til Ho Chi Minh City (Saigon). Ankommer Ho Chi Minh City og reiser straks til en av våre favoritt restauranter for lunsj.

Etter lunsj tar vi dere med på en «bli kjent» runde der vi viser dere gjenforenings palasset, Notre Dame katedralen, det gamle posthuset. Vi stopper også ved det store markedet i byen, Ben Thanh.

Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt fantastisk flotte hotell i sentrum av byen og helt nede ved Saigon River, Hotel Majestic. Vi har oppgradert alle rom til Deluxe River View.

På kvelden tar vi dere med på et flott middags cruise på Saigon River.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Nyttår i Saigon
Velkommen til et pyntet Saigon, vi bor ved siden av blomstergata som er pyntet med dekorasjoner og blomster i alle mulige farger.

Dag 14: Ho Chi Minh City (Cu Chi Tunnelene)

– – 14.02.18 – –

I formiddag etter frokost reiser vi en tur ut til de berømte Cu Chi tunnelene. En underjordisk landsby utgravd av Cu Chi geriljaen for hånd under krigene mot franskmennene og amerikanerne. Det underjordiske nettverket består av tunneler og ganger som strekker seg over 200 km. Komplekset er bygd i tre etasjer og inneholdt både kjøkken, sykestuer, kontorer og fangegroper. En liten del av tunnelene er utgravd slik at turister har en mulighet til å komme ned og kan få en liten følelse på hvordan det var å oppholde seg der.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og spiser en velsmakende lunsj på en av byens mange flotte restauranter. For de som ønsker vil det etter lunsj bli mulighet for et besøk til krigs museet som ligger rett ved siden av restauranten. De som ikke ønsker dette blir kjørt på hotellet.

Resten av dagen fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 15: Ho Chi Minh City (Mekong Deltaet)

– – 15.02.18 – –

Denne morgenen skal vi ta dere med på et av turens mange høydepunkter, i dag skal vi besøke Mekong Deltaet. Deltaet er Vietnams risbolle nr. 1 med hele 3 avlinger ris pr. år og er en stor bidragsyter til Vietnams og andre lands matfat.

Ankommer Ben Tre og går om bord i vår ventende båt. Her får vi en tur rund små øyer med frodige frukthager, kjører på små kanaler og ser dagliglivet passere i sakte tempo. Går ut av båten og spaserer langs elvebredden og nyter lokalbefolkningens fredelige hverdag. Stikker innom en av de mange familiebedriftene som produserer det meste som går an å få ut av en kokosnøtt. Alt fra suvenirer til kokskarameller produseres på løpende bånd, det meste for hånd og enkle metoder. Disse familiebedriftene er typisk for deltaet og produserer varer for levering i hele Vietnam.

Ankommer vår restaurant som ligger nydelig langs elvebredden og spiser en smakfull lunsj med stedets spesialiteter. Etter lunsj går vi ombord i båten igjen for en rolig ferd på elven til vi er tilbake ved kaien i Ben Tre og vår ventende buss som skal ta oss tilbake til Ho Chi Minh City.

I kveld skal vi få servert en fantastisk BBQ Buffe på taket av Majestic, her bugner det av sjømat og kjøttretter samt mye annet godt. Hotellet spanderer i kveld både rødvin, hvitvin og øl under middagen.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 16: Ho Chi Minh City – Hjemreise

– – 16.02.18 – –

Formiddagen og dagen fri før avreise til flyplassen i Saigon og flyreisen hjem med Emirates til Norge, flybytte i Dubai og videre direkte til Norge.

Frokost, Måltider på flyreisen inkl.

Dag 17: Ankomst Oslo Lufthavn

– – 17.02.18 – –

Ankommer Oslo Lufthavn med Emirates (EK 159) kl. 12:00 etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Hotel 5 stjerner

HANOI - HA LONG BAY - HOI AN - NHA TRANG - HO CHI MINH CITY

5 stjerners hotell

Hotel de l'Opera
Hanoi

Sentralt plassert i Hanoi, kun 150 m fra Hoan Kiem sjøen og kun 10 minutters gange til den gamle bydelen i Hanoi. Nærhet til gode restauranter og fortauskafeer.

Hotellet har svømmebasseng, spa avdeling og trimrom. Bygget i fransk kolonistil, innvendig har hotellet et teatralsk tema og rommene er nydelig dekorert.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Paradise Elegance
Ha Long Bay

Paradise Elegance ble satt i drift mars 2017, en helt fantastisk flott båt med alle fasiliteter og er som et flytende 5-stjerners hotell. Alle lugarer har egen privat balkong.

Romslige lugarer med bad og aircondition. Et stort soldekk og romslig uteplass både i front, i akterenden og på sidene for de som vil nyte dette vakre landskapet.

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Palm Garden Resort
Hoi An

Palm Garden Hoi An ligger i en fantastisk flott tropisk hage, et stort basseng samt hotellets private sandstrand står til din disposisjon. Her er det bare å nyte dagene.

Hotellet har spa avdeling, gratis shuttlebuss til Hoi An, 2 restauranter. Rett utenfor finner du mange gode lokale restauranter. Kort avstand til små sjarmerende landsbyer.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Amiana Resort
Nha Trang

Amiana er et luksuriøst femstjerners resort som ligger i ett rolig hjørne av Nha Trang med fantastisk utsikt over bukta og byen. Har også sin vakre private lagune.

Hotellet ligger i nordenden av Nha Trang og er et glimrende utgangspunkt til å utforske lokale små fiskerlandsbyer og ikke minst saltslettene. Shuttlebuss til byen er gratis.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Hotel Majestic Saigon
Ho Chi Minh City

Majestic Hotel Saigon har vært vår base i Saigon helt fra starten av, et nydelig hotell fra 1925 i fransk kolonistil. Alle rom oppgradert til Deluxe River View.

Byens flotteste frokostsal i 5. etasje på terrassen med utsikt over Saigon River og livet på elven. Sentralt plassert i sentrum av byen med kort avstand til restauranter, shopping og markeder.

HOTELLETS HJEMMESIDE

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal
SE ALLE TILBAKEMELDINGER